Thursday, 14 June 2012

Cara-Cara Membalas Ayat-Ayat Mengayat Lelaki Yang Cliche

Lelaki ni pantang tengok perempuan cun. Tengok perempuan cun je, terus "Game on, bebeh".



Tanpa segan silu, mereka pun mulalah fikirkan taktik-taktik mengayat mereka yang sesungguhnya takleh blah.






Okay, I am a guy myself.

But seriously? Bila saya dengar atau baca cara-cara member-member saya mengayat perempuan.. mak aih..

Hello, ni zaman moden kot.

And perempuan mana yang boleh tersangkut dengan ayat-ayat daripada taktik mengayat lelaki yang cliche ni..

And you should be ashamed of yourself!
Tapi ada juga ramai perempuan yang sebenarnya tak suka, dan tak beberapa nak sangat layan karenah lelaki yang suka mengayat ni.

So my lady friends, here's my gift to you!

A simple guide on how to turn down lelaki-lelaki yang cuba mengayat anda bersama antara ayat-ayat mereka dan taktik-taktik mereka yang paling cliche untuk mengenali anda.









Tapikan, kadang-kadang tak semestinya lelaki tu approach seorang perempuan dia tu dianggap gatal, atau tak cool. Tak salah untuk berkawan.

Tapi takyah la mengayat.

Straightforward sudah.

Just say, "Hi, nama saya _____________. Salam perkenalan".

Takpun, "Hi, nama saya ________. Nice to meet you".

Tak susah kan?

Tapi caner lak kalau pompuan tu bajet lebih?

Haha, ni situasi yang pernah saya alami, jom kita tengok dan pelajari ;)


Moral Of the story:

Guys: Just be yourself!

Girls: Tak payah nak bajet sangat okey? Tak salah berkenalan ;)



PS: My sister pernah cakap kat me. Buat apa la ornag-orang nak belagak antara satu sama lain. Nak bajet-bajet. Nanti bila mati, semua sama saja, pulang ke tanah.


1 comment: